Община Стара Загора започна почистване  на парк Загорка“. Служители от

...
Община Стара Загора започна почистване  на парк Загорка“. Служители от
Коментари Харесай

Почистват старозагорския парк „Загорка“

Община Стара Загора стартира почистване  на парк „ Загорка “. Служители от звено „ Озелeняване и комунални действия “ към този момент правят действия по премахване на саморасла растителност, както и изсъхнали дървета и клони. „ Поддръжката се постанова, заради съществуване на самораслата храстова и дървесна растителност, която през годините е превзела част от дървесните типове и е причина за изсъхването на част от тях “, заяви Николай Стоев, шеф на звеното.

„ Ще бъде обгърнаха площта на север от алеята към дружество Труд до западния паркинг на езерото „ Загорка “, заключи Стоев. По думите му сходно огромно разчистване не е правено от над 20 години. „ Алеите към някогашния юношески дом до ул. " Иван Вазов " бяха завладяни от саморасла растителност, което ги правеше неизползваеми “, безапелационен е началникът на ОКД.

Работата на терен ще продължи доникъде на месец март. Това е следващата самодейност на Община Стара Загора за основаване на по-приветливо място за отдих и отмора и е продължение на стартиралите през предходна година действия по облагородяване на парка. Припомняме, че тогава беше инсталирано улично осветяване, построена велоалея, актуализирана парковата мебел и отстранени голям брой изсъхнали и рискови дървета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР